Aanvaard de
Consumptiecheque
in jouw zaak
ook in elektronische versie

Toetreden tot het netwerk Cheques terugsturen

De digitale Consumptiecheque op de Edenred-kaart geeft je zaak nog tot en met 31.12.2022 opnieuw een boost.

Edenred staat elke dag aan jouw zijde en gaat vandaag nog een stap verder met de Consumptiecheque! Om de heropstart van jouw sector te ondersteunen, doen we er alles aan om je werk te vergemakkelijken. Bovendien willen we je met deze papieren of elektronische cheques nieuwe klanten en extra inkomsten bezorgen!

Ben je een handelaar?

 • De overheid stemde onlangs in met een verlenging van de geldigheidsduur, een ruimere toekenning en meer bestedingsmogelijkheden van de consumptiecheque. Daarom stelt Edenred je voor om de cheques niet enkel in papieren versie, maar ook elektronisch op je betaalterminal te aanvaarden.

 • Profiteer zo van een deel van de miljoenen euro’s die in omloop zijn én voortaan in elke handelszaak mogen worden besteed.

 • Vul snel je contract in en toon met het promotiemateriaal dat je de Consumptiecheque Edenred aanvaardt.

 • <br>tot <em><span>500 euro</span></em> per persoon
  tot 500 euro per persoon
 • <em><span>31/12/22</span></em><small>geniet ervan voor het te laat is</small> 31/12/22geniet ervan voor het te laat is
 • <br>Een <small>maximumbijdrage</small> van <em><span>1,55 %</span></em>
  Een maximumbijdrage van 1,55 %
 • Wat moet je doen om de Consumptiecheque Edenred te aanvaarden?

 • Elektronisch (Edenred-kaart): activeer je terminal door gewoon je aansluitingscontract in te vullen.

  Papier (Consumptiecheque Edenred): vraag een terugbetaling aan voor de cheques die je hebt ontvangen. We maken je dan automatisch lid!

Heb je een betaalterminal?

Vraag om je terminal zo te activeren dat je ook in alle eenvoud de elektronische Consumptiecheque Edenred kunt aanvaarden!

 • Terugbetaling binnen twee werkdagen
 • Geen transactie, geen kosten!
 • Nieuw: de Consumptiecheque in elektronische versie op de Edenred-kaart

Heb je een papieren Consumptiecheque Edenred ontvangen?

Zoveel te beter! Je klanten zijn blij dat ze hun Consumptiecheque Edenred in jouw zaak kunnen gebruiken!

Om een uitbetaling te ontvangen, volstaat het de cheques samen met de online ingevulde afgiftebon terug te sturen! Door de algemene voorwaarden te aanvaarden wordt je aansluitingscontract voor het Edenred-netwerk automatisch aangemaakt voor de papieren Consumptiecheque!

<b>Let op:</b> Wanneer de terugbetaalprocedure niet wordt gerespecteerd, zullen u extra kosten worden aangerekend.
	<br>
	<br> 
	<strong>N.B.:</strong> De papieren cheques zijn beveiligd dankzij zeer geavanceerde beveiligingssystemen, ontwikkeld in nauwe samenwerking met experten van de Nationale Bank om elke vorm van vervalsing te vermijden.Let op: Wanneer de terugbetaalprocedure niet wordt gerespecteerd, zullen u extra kosten worden aangerekend.

N.B.: De papieren cheques zijn beveiligd dankzij zeer geavanceerde beveiligingssystemen, ontwikkeld in nauwe samenwerking met experten van de Nationale Bank om elke vorm van vervalsing te vermijden.

Chèque Consommation Edenred

Hoe stuur ik de papieren cheques terug?

Rankschik alle cheques in dezelfde richting, <strong>zonder ze vast te nieten of te plooien.</strong>

Rankschik alle cheques in dezelfde richting, zonder ze vast te nieten of te plooien.

<strong>Zet er vervolgens een stempel van je bedrijf</strong> op als bewijs dat de cheques wel degelijk van jouw zijn maar <strong>zorg ervoor dat er niets wordt geschreven op de cijferzone</strong> onderaan de cheques, zodat ze probleemloos automatisch ingelezen kunnen worden.

Zet er vervolgens een stempel van je bedrijf op als bewijs dat de cheques wel degelijk van jouw zijn maar zorg ervoor dat er niets wordt geschreven op de cijferzone onderaan de cheques, zodat ze probleemloos automatisch ingelezen kunnen worden.

Complétez le bon de remise en ligne, imprimez-le et gardez-en une copie pour preuve

Print de de afgiftebon die je via e-mail hebt ontvangen en bewaar er een kopie van als bewijs.

Envoyez le tout par recommandé ou faites appel à notre service d’enlèvement sécurisé pour garantir le bon transfert

Verstuur alles aangetekend of doe een beroep op onze beveiligde ophaaldienst voor een goede overdracht (cheques worden door ons opgehaald, geen risico op verlies of diefstal op de terugweg naar ons terugbetaalcentrum - € 15 per ophaling). Neem contact op via partners-BE@edenred.com om deze dienst te activeren. Vermeld zeker uw BTW-nummer en het ophaaladres.

Edenred Belgium - Dienst Terugbetalingen - Vorstlaan 165/B9 - 1160 BrusselEdenred Belgium - Dienst Terugbetalingen - Vorstlaan 165/B9 - 1160 Brussel

Tips & advies

Hier lees je in een notendop de vragen die andere handelaars zich ook hebben gesteld.

Lees onze FAQ’s
 • Wie mag de Consumptiecheque aanvaarden?

  Je mag een betaling met Consumptiecheque Edenred aanvaarden voor elk type aankoop in de volgende sectoren:

  • horeca: hotels, restaurants, bars en cafés,
  • cultuur: tentoonstellingen, shows, festivals, evenementen, boeken, parken, ...
  • sport: entreegelden of sportabonnementen, huur van sportvelden, ...
  • allerlei soorten detailhandel,
  • persoonsgebonden dienstverlening en welzijn.

  Als je verantwoordelijk bent voor een vestiging in één van deze sectoren, dan is de Consumptiecheque precies wat je nodig hebt!

 • Zijn onze papieren Consumptiecheques goed beveiligd?

  In nauwe samenwerking met experten van de Nationale Bank hebben we bijzonder geavanceerde beveiligingstechnieken ontwikkeld die elke poging tot vervalsing onmogelijk maken.

  Enkele voorbeelden:

  • Wanneer je de cheque onder een UV-lamp houdt, zul je merken dat er fluorescerende vezels zijn verwerkt in het drukwerk en het papier door het gebruik van fluorescerende inkt.
  • Als je de cheque tegen het licht houdt, zie je het watermerk: een motief in de papiermassa.
  • Als je aandachtig kijkt, bemerkt u nog andere veiligheidskenmerken: guilloches (grafische motieven bestaande uit onderbroken, golvende en gekruiste lijntjes), microtekst,...
  • Wrijf met je vingers over het logo en je voelt meteen de reliëfdruk.
  • Dankzij de individuele nummering van de cheques kan elke cheque worden geïdentificeerd m.b.v. een optische of magnetische scanner en kan het traject ervan perfect worden getraceerd.

  Het is om deze reden dat je wordt verzocht om niets te schrijven op de gecodeerde zone onderaan de cheque, voor het correct lezen van de cheque.

 • Hoe worden Consumptiecheque Edenred terugbetaald?
  Elektronische cheques
  Transacties met Consumptiecheque Edenred worden automatisch binnen twee werkdagen terugbetaald via bankoverschrijving. U ontvangt één terugbetaling per dag en een wekelijks overzicht. De details en een overzicht van uw transacties en terugbetalingen vindt u in uw handelaarsruimte op MyEdenred.be.

  Papieren cheques
  Deze cheques worden terugbetaald via bankoverschrijving, op de vijftiende of dertigste van de maand (afhankelijk van wanneer Edenred de cheques ontvangt). Cheques die tijdens de eerste twee weken van de maand binnenkomen, worden terugbetaald op de dertigste. Voor cheques die we tijdens de laatste twee weken van de maand ontvangen, gaat het om de vijftiende van de volgende maand. Bezorg ons gewoon uw papieren cheques en het ingevulde afgifteborderel.

  Meer info ►
 • Tot wanneer de Consumptiecheque Edenred aanvaarden ?

  Alle Consumptiecheque Edenred kregen een verlengde geldigheidsdatum tot en met 31 december 2022. Geniet ervan om nog meer klanten tevreden te stellen!

 • Naar welk adres de papieren cheques terugsturen?

  Stuur ons de cheques samen met het ingevulden afgifteborderel eenvoudigweg terug naar Edenred Belgium NV.: Edenred - Dienst Terugbetalingen - Vorstlaan 165/B9, 1160 Brussel.

Ontdek onze andere oplossingen

Ticket Restaurant
Ticket EcoCheques
Ticket Compliments
Ticket Sport&Culture
Ekivita Edenred